Upoznajte Grčku

GRČKA
Država Evropske unije smeštena na krajnjem jugu Balkana. Božanska priroda i čudesna klima, kao i neprocenjivo arheološko, istorijsko i spomeničko blago, čine je jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija sveta… U njoj su i brojni tragovi najstarijih civilizacija. Svetu je podarila demokratiju, razvila i podstakla filozofiju… Njeni junaci i heroji ovekovečili su imena u politici, medicini, filozofiji, matematici, fizici…Većina svetskih jezika bazira se na grčkim rečima i frazama. Grčka je i najstarija država Starog Kontinenta, horizont evropske kulture i civilizacije. Zemlja burne prošlosti i bogate istorije danas ima skoro 11 miliona stanovnika. Svaki drugi Grk živi u glavnom gradu Atini, jednoj od najlepših i najatraktivnijih prestonica sveta. Zemlja srdačnog, vedrog i gostoljubivog naroda.

 

 

PEFKOHORI, KASANDRAPEFKOHORI, KASANDRA

PEFKOHORI je naselje izgradjeno u sred nekadašnje borove šume na istočnoj obali Kasandre. Poseduje prelepu, dugačku plažu koja je svake godine nagradjivana plavom zastavicom za čistoću. U današnje vreme je vrlo popularno letovalište koje može da zadovolji svačiji ukus, čak i onih najprobirljivijih. Udaljeno je od Soluna 115 km.
PEFKOHORI – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

HANIOTI, KASANDRA

HANIOTI, KASANDRA

HANIOTI, letovalište na Kasandri, predstavlja mirno i živopisno selo udaljeno od Soluna samo 60 km. Ovo rajsko mestašce, mirno i usporeno zimi, leti se pretvara u vodeći turistički centar Kasandre i pleni lepotom pejzaža, čistoćom mora i bogatim zelenilom. Leti je veoma živo, prepuno prodavnica, restorana, barova i tradicionalnih grčkih taverni i interesantno je za sve kategorije gostiju. Zbog svog idealnog geografskog položaja brzo i lako se može stići do svih znamenitosti severne Grčke.
HANIOTI – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

POLIHRONO, KASANDRA

POLIHRONO, KASANDRA

POLIHRONO je naselje na istočnoj strani Kasandre, udaljeno od Soluna tačno 100 km. Veoma je popularno, naročito zbog lepe peščano-šljunkovite plaže, dugačke oko 7 km i bogate vegetacije. Ime („dugovečan“ ili „mnogo godina“) je dobilo sredinom 19. veka, kada su se u mesto vratili neki žitelji posle progona Turaka. U blizini (oko 3 km) je šumsko jezero Mavrobara u kom živi retka vrsta vodenih kornjača.
POLIHRONO – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

OLYMPIC BEACH

OLYMPIC BEACH

Olympic beach je obalska zona u neposrednoj blizini Paralije. Ovim imenom se naziva i mesto koje je tu niklo. Najpoznatija je plaža dugačka više od 5 kilometara, sa belim peskom čistim morem i postepenim ulaskom u vodu. Obiluje apartmanima, hotelima, restoranima i noćnim provodom, pa je omiljeno mesto odmora posebno omladine.

OLYMPIC BEACH - APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

LEPTOKARIA

LEPTOKARIJA

LEPTOKARIJA – Bez obzira na blizinu mnogih istorijskih spomenika, Leptokarija je poznata kao omiljeno mesto odmora. Zahvaljujući svom položaju jedna je od najsunčanijih tačaka Grčke. U njoj se mogu naći idealni uslovi za dušu i telo: dinamika ili mir, komfor, dobre usluge i prijatne uspomene kojih će se svako rado sećati. Boravak upotpunjuju peščana plaža, toplo more i opuštanje u podnožju legendarnog Olimpa

LEPTOKARIA – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

 NEI PORI

NEI PORI

NEI PORI je neveliko selo u regiji Pierie, udaljeno od Soluna 110 km. Obližnji veći turistički centri su Paralija, Katerini, Platamon i Leptokarija. Mesto je postalo poznato po ekološki čistoj vodi, lepoj dugačkoj plaži i kristalno plavoj vodi Egejskog mora

NEI PORI – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

 

 

 

PARALIA

Živopisno, priobalno turističko mesto nadomak Katerinija, glavnog grada oblasti Pierie. Atraktivno, sa dugom plažom zlatnog peska, čistog mora, pririodnih lepota, savršene turističke organizacije sa vrlo ljubaznim domaćinima. Ovo mesto pruža raznovrsne vidove zabave, izlete, noćne izlaske, pregršt taverni, kafića i butika.

PARALIA – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

MAKRIGIALOS

….U Olimpskoj regiji još jedno lepo mesto za odmor, na samo 50 km od Soluna i na 21 km pre Paralije, nalazi se prelepa duga plaža po kojoj je samo mesto i dobilo ime-Makrigialos. Mesto idealno za miran i opušten odmor, ima puno taverni ,prodavnica, dve diskoteke i nekoliko plaža u blizini. Voda je plitka i idealna za decu. Visok kvalitet morske vode i prelepa peščana plaža opremeljana tuševima, ležaljkama i suncobranima nagradjena je i plavom zastavicom.

MAKRIGIALOS – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

 

LEFKADA LEFKADA Pripada Jonskom arhipelagu čija je lepota znana širom sveta. Od kopna je odvojena uzanim moreuzom širokim samo dva kilometra.  Danas je Lefkada spojena mostom na baržama za kopno. I „pogled“ sa Lefkade je poseban: severno je božanstveni Krf a na jugu su Kefalonija i Odisejeva Itaka. Ono što ovo ostrvo čini omiljenom destinacijom brojnih turista jeste nestvarni mir upotpunjen tišinom s ukrasima od prelepih plaža kao mestima za uživanje u lepoti grčkog podneblja.nepristupačnim stenama.LEFKADA – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

 

ZAKINTOSZAKINTOS

Bajkoviti Zakintos, ušuškan u vodama Jonskog mora, za Mlečane je bio cvet istoka. Iz vazduha, ukrašen zelenom odorom maslinjaka i nestvarnim koloritom lavande i mirte, deluje kao da pluta beskrajnim plavetnilom mora. U mnogo čemu autentičan i čaroban, oduvek je bio više od inspiracije za one koji su ga posećivali. Njegov ukras je fascinantna plaža Navagio s tepihom od belih kamenčića. Jedini put do nje je – morem. Ali to je samo delić iz ponude ovog nestvarno lepog ostrva.

ZAKINTOS – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

KEFALONIJAKEFALONIJA

U samom centru Jonskog mora leži ostrvo Kefalonija, čudesno i tajanstveno, s bogatim kulturnim i istorijskim nasledjem.  Obala ostrva neobičnim obrisima stvara živopisne zalive, rtove i uvale. Poznata je i po dubokim pećinama kao što su podzemno jezero Melisani ili akustična Drogarati. Za turiste je ipak najprimamljivija veličanstvena plaža Mirtos koja je već mnogo puta bila proglašavana najlepšom u Grčkoj ili na Sredozemlju. ostrva.

KEFALONIJA – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

PARGA

Nalazi se na Jonskom moru u oblasti Epir, nasuprot ostrva Krf, 60 km južno od mesta Janina. Parga je mesto koje svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta, nalazi se u malom zalivu na padini, okruženo šumom i stablima maslina. Romantične uličice sa belim kućama pune su kafića, restorana i taverni.

PARGA – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

 

 

VRAHOS

Vrahos je prelpo mestašce sa dugačkom peščanom plažom koja se nalazi na 30 km od grada Preveza. Plaža je dugačka 3 km i jedna je od najpopularnijih i najposećenijih plaža u toku sezone u ovom delu Grčke. Mesto je pored plaže i kristalno čistog mora poznato po bujnoj vegetaciji koja upotpunjuje lepotu ove regije. Veliki broj kafića, restorana, taverni i supermarketa čini ovo mesto dodatno atraktivnim i jednim od najlepših u čitavoj oblasti Epir.

VRAHOS – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

 

POTOS

 

POTOS

je divno letovalište na južnom delu ostrva. Tokom letnjih meseci postaje udarno turističko mesto omladine. Oni dolaze u Potos zbog odmora ali i dobrog provoda i zabave. U njegovim uskim ulicama izgradjeni su mnogobrojni kafei, barovi i diskoteke koji su otvoreni do ranih jutarnjih sati. U okolini su dobri hoteli, nove privatne kuće i brojni apartmani. Noćni sati su predvidjeni za muziku, zabavu i žureve na plaži. Potos je jedino mesto tog tipa na Tasosu.

POTOS – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

LIMENAS

Glavni i najveći grad i najveća luka Tasosa , predstavlja trgovački i turistički centar ovog ostrva u kome živi više od 5000 stanovnika.Sastoji se iz novog i starog dela grada.Novi deo grada čini splet izukrštanih uličica prepunih taverni, kafića, butika i raznoraznih prodavnica, dok na obodima centra nailazite na desetak antičkih arheoloških nalazišta, koja možete obići samostalno ili u pratnji našeg predstavnika što vam mi i preporučujemo jer svako od njih ima svoju zanimljivu priču.

LIMENAS – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

 

 

STAVROS

Stavros se nalazi u zalivu Strimonikos, na 70 km od Soluna. Kristalno čisto more, predivne peščane plaže nagradjene – Plavom zastavicom koju dodeljuje Evropska unija, duž obale velika šuma, prelepi park platana koji i u najvrelijim danima pruža prijatnu hladovinu. Mesto krije za svakoga po nešto. Za ljubitelje mirnijeg porodičnog odmora, mesto nudi brojne sadržaje od lepih šetališta, brojnih taverni, kafića i restorana do brojnih parkića, luna park-a, i drugih zanimljivosti za najmladje.

STAVROS – APARTMANSKI SMEŠTAJ