PEFKOHORI, KASANDRAPEFKOHORI, KASANDRA

PEFKOHORI je naselje izgradjeno u sred nekadašnje borove šume na istočnoj obali Kasandre. Poseduje prelepu, dugačku plažu koja je svake godine nagradjivana plavom zastavicom za čistoću. U današnje vreme je vrlo popularno letovalište koje može da zadovolji svačiji ukus, čak i onih najprobirljivijih. Udaljeno je od Soluna 115 km.
PEFKOHORI – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

HANIOTI, KASANDRA

HANIOTI, KASANDRA

HANIOTI, letovalište na Kasandri, predstavlja mirno i živopisno selo udaljeno od Soluna samo 60 km. Ovo rajsko mestašce, mirno i usporeno zimi, leti se pretvara u vodeći turistički centar Kasandre i pleni lepotom pejzaža, čistoćom mora i bogatim zelenilom. Leti je veoma živo, prepuno prodavnica, restorana, barova i tradicionalnih grčkih taverni i interesantno je za sve kategorije gostiju. Zbog svog idealnog geografskog položaja brzo i lako se može stići do svih znamenitosti severne Grčke.
HANIOTI – APARTMANSKI SMEŠTAJ

 

POLIHRONO, KASANDRA

POLIHRONO, KASANDRA

POLIHRONO je naselje na istočnoj strani Kasandre, udaljeno od Soluna tačno 100 km. Veoma je popularno, naročito zbog lepe peščano-šljunkovite plaže, dugačke oko 7 km i bogate vegetacije. Ime („dugovečan“ ili „mnogo godina“) je dobilo sredinom 19. veka, kada su se u mesto vratili neki žitelji posle progona Turaka. U blizini (oko 3 km) je šumsko jezero Mavrobara u kom živi retka vrsta vodenih kornjača.
POLIHRONO – APARTMANSKI SMEŠTAJ