CRNA GORA LETOVANJE 2017.

 

Crna Gora

 

 

Crna Gora – biser Mediterana, po mnogo čemu posebna, smeštena je na jugu Jadranskog mora. Kao retko gde, na tako malom prostoru, može se pronaći toliko prirodnog bogatstva, lepote, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih reka i predivnih planina.

More, jezera, kanjoni, planine omogućavaju da svako pronadje najbolji način da se kvalitetno odmori. U jednom danu, radoznali putnik može sebi priuštiti jutarnju kafu na jednoj od mnogobrojnih plaža Budvanske rivijere, ručak uz pesmu ptica na Skadarskom jezeru, i večeru uz ognjište na obroncima velelepne planine Durmitor. Sve to odlikuje Crnu Goru kao turisticku destinaciju koja ima dosta toga da pruži.

Burna istorija ove male države, ostavila je za sobom neprocenjivo blago, koje se ogleda u istorijskim spomenicima širom ove ponosne zemlje. Plavo more sa nepreglednim plažama, nemirne vode bistrih reka i predivni planinski masivi, pomešani sa duhovima prošlih vremena, udahnuli su Crnoj Gori sve što je potrebno za jedan nezaboravan odmor.

Crna Gora je ekološka država. Tom činjenicom zauzima primarno mesto na turističkim mapama. Mnogobrojni sunčani dani u letnjim mesecima i velika količina snega u zimskom periodu, odredjuju dva najzastupljenija oblika turizma u Crnoj Gori: primorski – jetnji i zimski – rekreativni.

Crnogorski gradovi protkani arhitekturom raznih perioda oduzimaju dah i na trenutak vraćaju u vreme kada su nastajali. Svojim manifestacijama, kojih ima u izobilju, turistima omogućavaju upoznavanje sa tradicijom i običajima.

U poslednje vreme, prateći svetske trendove, u Crnoj Gori razvijaju se ekstremni sportovi u kojima mogu uživati i turisti.

 

 Budva

Uličice i trgovi Starog budvanskog grada pamte ljudske stope više od 2000 godina unazad.Kameni reljefi u dosluhu sa legendama čuvaju priče o drevnoj romansi, o ljubavi jačoj od života i od smrti.Na ovom malom kamenitom poluostrvu ukrstile su se mnoge kulture i svaka je ostavila svoj zapis. Danas je to grad teatar,tursitički centar, festivalski grad, mondensko letovalište i prestižna tačka na turističkoj karti Evrope.

Celokupna ponuda

 

 

 

BEČIĆI

Bečići

Bečići, hotelsko naselje i plaža duga dve hiljade metara, proglašena od pariskih eksperata 1935. godine za najlepšu na Mediteranu. Hotelski kompleks Bečići nalazi se 2 km južno od Budve, na samoj obali mora. Duga peščana plaža, mirno more, bogata ponuda zabave na plažama čine Bečiće idealnim mestom za porodična letovanja. Gostima su na raspolaganju: kvalitetni hoteli, servis na plaži, rekviziti za sportove na vodi, teniska, odbojkaška i košarkaška igrališta, mini golf i drugi sadržaji.

Celokupna ponuda

 

 

RAFAILOVIĆI

Rafailovići

Rafailovići je malo naselje koje se nalazi istočnom delu velike bečićke plaže. Udoban prilaz sa Jadranskog puta, blizina mora i mogućnost dolaska do Budve peške duž lepog primorskog šetališta privlači veliki broj gostiju.

Celokupna ponuda

 

 

 

 

 

 

PRŽNO

Przno

Malo ribarsko mesto koje spaja duh starine sa modernim glamurom. Atmosfera autentičnog ribarskog mesta sa tradicionalnim načinom ribarenja, vazdušna banja – Miločerski park prepun borova, 20-minutna šetnja kroz kedrovu šumu do Svetog Stefana, najbolji riblji restorani na Jadranu samo su neke od prednosti ovog naselja

Celokupna ponuda

 

 

 

 

SVETI STEFAN

Sveti Stefan

Po mnogima najatraktivnije mesto cele jadranske obale. Zbog svog pogodnog položaja Sveti Stefan je nekada bio trgovinski i saobraćajni centar.Imao je veliki strategijsko-trgovački značaj u vreme Mletačke republike i trgovine sa Venecijom. Danas je to mesto koje posećuju najpoznatije svetske ličnosti. Ekskluzivitet Svetog Stefana je odavno poznat u svetu.

Celokupna ponuda

 

 

 

 

SVETI STEFAN – MILOČER

Miločer

Po mnogima najatraktivnije mesto cele jadranske obale. Zbog svog pogodnog položaja Sveti Stefan je nekada bio trgovinski i saobraćajni centar.Imao je veliki strategijsko-trgovački značaj u vreme Mletačke republike i trgovine sa Venecijom. Danas je to mesto koje posećuju najpoznatije svetske ličnosti. Ekskluzivitet Svetog Stefana je odavno poznat u svetu.

Celokupna ponuda

 

 

 

 

PETROVAC

Petrovac

Petrovac je malo primorsko mesto koje se odlikuje blagom mediteranskom klimom sa skoro 300 sunčanih dana u godini. Brojni zalivi, duge plaže i male peskovite uvale, nalepše su u ovom delu Jadrana. Petrovac ukrašavaju masline, narandže, lovor, limuni, leandri. Šume iznikle u kamenjaru okružuju svaki zaliv. Okolna priroda je bujna, zelena i iznenađujuća. Svi oni koji su otkrili draži porodičnog letovanja, prostranstvo plaža i mir koji Petrovac nudi svojim gostima, vraćali su se ponovo. Petrovac sve svoje stare prijatelje i nove goste očekuje u svojoj punoj lepoti.

Celokupna ponuda

 

 

ČANJ

Čanj

Čanj je turističko naselje u izolovanoj uvali sa hotelskim kompleksima i plažom dugom 1500m, prekrivena bisernim peskom. Za one koji žele odmor van gradske gužve i užurbanosti, Čanj sa svojim hotelima i raznim sadržajima predstavlja pravi izbor.

Celokupna ponuda

 

 

 

 

 

SUTOMORE

Sutomore

Sutomore je jedno od najpopularniji mesta na Crnogorskoj obali. Planinski lanci u pozadini, široka peščana plaža i otvoreno more su stvorili klimu kakva se samo može poželeti, i ovde sezona traje od maja do oktobra. Sutomore pripada opštini Bar koja obuhvata preko 30 kilometara obale. Osim Ratca od ostatka nekadašnje kulture nalazimo crkvu Svete Petke u Spičanskom polju. Ovde je i tvrdjava Haj Nehaj koja je izgrađena za vreme Mletačke Republike i za duži vremenski period važila kao neosvojiva tvrdjava. Sutomore je odličano mesto za odmor. Plaža je lepo ogranizovana, a voda je čista. Uz plažu postoje brojni restorani, kafići, prodavnice…

Celokupna ponuda

 

 

ŠUŠANJ

Šušanj

Šušanj se nalazi na obali Jadrana između Sutomora i Bara. Šljunkovita plaža, duga dva kilometra, oivičena je borovom šumom. Mediteranska klima, morski vazduh i borova šuma pogodni su za lečenje reumatskih i bolesti disajnih organa.

Celokupna ponuda

 

 

 

 

 

BAR

Bar

Grad sunca i zlenila. Iako lučki grad, zadiviće Vas čistoćom i sredjenim zelenim površinama. U svom okruženju ima veliki broj atrakcija. Stari Bar jedno od najstarijih utvrdjenih naselja na jugoistočnoj obali Jadranskog mora. U podnožju ovog drevnog grada živi više od 2000 godina jedna od najstarijih maslina na svetu- Stara maslina na Mirovici. Zbog svoje klime i položaja predstavlja pravo mesto za odmor. Sa plažama koje se prostiru sve do sutomorskih strana, značajan je turistički centar

Celokupna ponuda

 

 

ULCINJ

Ulcinj

Svojim položajem Ulcinj zauzima krajnji južni dio Jadranskog primorja, a nalazi se u jugoistočnom delu Crne Gore. Južnim delom Ulcinj izlazi na Jadransko more, a istočnim delom Ulcinja protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. U istočnom delu Ulcinja nalaze se polja sa jezerima, močvarama, malim rekama kao i duge peščane plaže. U centralnom delu Ulcinja je Šasko jezero. Predeo na kojem je grad nastao i na kojem se i dalje razvija veoma je brdovit, a taj predeo čine podnožja brda Pinješ (108 m), Mendre (164 m) i Bijele Gore (289 m). Zapadno od Ulcinja nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar. Na sjeveru Ulcinja prostire se primorska planina Možura (622 m), a iza nje je deo planinskog masiva Rumije. Sa blizu 20 km plaža, od toga 15 km finih peščanih, maslinjacima od oko 88.000 stabala, lekovitim svojstvima peska, blata i mineralne sumporne vode, Ulcinj predstavlja respektabilan ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitnog, nautičkog i zdravstvenog).

Celokupna ponuda

 

 

NJIVICE

Njivice

Na udaljenosti od nekoliko kilometara od Igala, nalazi se primorsko mesto Njivice. Gosti ovog malog mesta Imaju predivan pogled na Igalo, Herceg Novi, planinu Orijen i Bokokotorski zaliv. izdvojen je od gradske gužve , medjutim brodićima i autobusima za nekoliko minuta stiže se do Igala i Herceg Novog. Jedna od atrakcija koja se nalazi u blizini je i čuvena plaža Žanjice.

Celokupna ponuda

 

 

 

 

IGALO

Igalo

Igalo je najzapadnije mesto Boke Kotorske.Nekada predgrađe Herceg Novog a danas veoma privlačan gradić i savremeni medicinsko-zdravstveni centar ,koji gostima pruza sve uslove za odmor ,rekreaciju i lečenje . U Igalu se uspešno leče razne bolesti uz pomoć najsavremenijih metoda i lekovitog blata.

Celokupna ponuda

 

 

 

 

 

HERCEG NOVI

Herceg Novi

Herceg Novi je prelepi primorski grad, grad sunca i zelenila, nalazi se na ulazu u Boko Kotorski zaliv. Poznat je po divnoj mediteranskoj arhitekturi, po bogatom zavičajnom muzeju, naučnoj biblioteci,filmskom festivalu, umetničkoj galeriji, pravoslavnoj crkvi Sv. Aranđela, šetalištu pored mora… Jednostavno grad koji pruža lepezu mogućnosti i zadovoljava sve ukuse.

Celokupna ponuda

 

 

 

 

ĐENOVIĆI

Đenovići

Đenovići su turističko mesto na hercegnovskoj rivijeri udaljeno 8km od Herceg Novog, idealno za miran odmor i porodično letovanje. Obala se sastoji od peščanih i betonskih plaža opremljenih klupama, kabinama za presvlačenje, tuševima, suncobranima, itd. Obala koja je tokom dana prilagođena za kupanje i sunčanje, noću postaje ugodno šetalište sa raznovrsnom ugostiteljskom ponudom. Svakodnevno se organizuju izleti brodom bokokotorskim zalivom kao i obližnjim atraktivnim izletištima i kupalištima

Celokupna ponuda

 

 

KUMBOR

Kumbor

Kao deo Hercegnovske rivijere, Kumbor ima obilje malih plaža, voćnjaka, maslinjaka i druge mediteranske vegetacije. Dužina obale je oko 3 kilometra, a svako će naći pogodno mesto za svoj savršeni boravak na plaži.

Celokupna ponuda

 

 

 

 

 

PRČANJ

Prčanj

Prčanj je naselje na istočnoj obali poluostrva Vrmac, naspram Dobrote, a nalazi se u Boki Kotorskoj, najlepšem zalivu južnog Jadrana. Prčanj je udaljen 8 km od starog grada Kotora koji je pod zaštitom UNESCO-a. Staro naselje pomorskih kapetana Prčanj, je od 1920. godine odlukom kraljevske vlade proglašen za prirodno klimatsko lečilište. Morska voda u zalivu je svrstana u I i II kategoriju čistoće. Srednja godišnja temperatura vazduha u Prčnju iznosi 15,2C. Vazdušna strujanja iznad zaliva utiču na biljni svet i vode, obogaćujući vazduh jonima, pre svega halogena i drugim hemijskim supstancama koje sadrži morska voda.

Celokupna ponuda

 

 

KOTOR

Kotor

Na krajnjem severoistoku Boke Kotorske,jednog od najlepsih zaliva na svetu, smesten je grad Kotor. Uvršten u listu svetske baštine zbog svoje urbane arhitekture, kulturnog nasledja i prekrasnog prirodnog ambijenta. Grad star preko 2000 godina, prava je riznica spomenika kulture (katedrala St.Tripuna, crkva St. Luke, brojne palate kotorske vlastele) i izvor bogate muzejske i arhivske gradje. Gradski trgovi i ulice Kotora čine otvorene pozornice za mnoge tradicionalne priredbe. Mirne vode zaliva su idealne za upraznjavanje nautickih sportova..

Celokupna ponuda

 

 

TIVAT

Tivat

Tivat se nalazi u centralnom delu Bokokotorskog zaliva. Geografsko-klimatski uslovi svrstavaju ga u veoma privlačna letovališta. Ovde je more čisto, vazduh okrepljujući blag; tu je večno zelena vegetacija: masline, kiparisi,palme, limun, narandže i drugo tropsko bilje. Gradski park spada u red najvećih i najlepših u Boki sa raznovrsnm stablima koje su pomorci donosili sa raznih putovanja. Mnoge iskopine jasno potvrdjuju da su se na mestu današnjeg Tivta nekada nalazila rimska i starogrčka naselja.

Celokupna ponuda

 

 

KAMENARI

KAMENARI

Mesto je dobilo ime po majstorima koji rade sa kamenom i sami sebe nazivaju kamenari. Od Kamenara do Lepetana, mesta na suprotnoj obali zaliva, saobraća trajekt za sve one koji ne žele da obilaze Kotorski i Risanski zaliv na putu do Herceg Novog. U blizini mesta nalazi se nekoliko sakralnih objekata kao što su crkva Svete Nedelje, crkva Svetog Nikole, crkva Gospe od Rozarije.

Celokupna ponuda

 

 

 

ORAHOVAC

ORAHOVAC

Orahovac se nalazi u Bokokotorskom zalivu, u blizini Kotora, i predstavlja odličan izbor za sve one koji žele mir i tišinu. Ovo malo ribarsko selo prepoznatljivo je po velikom broju sunčanih dana, čistoj vodi, ribarima i četiristogodišnjem hrastu…

Celokupna ponuda

 

 

 

 

 CENOVNIK -CRNA GORA-LETO 2015.